Extra info
High-tech apparatuur voor iedere klus

Hieronder vindt u een overzicht van de apparatuur waarover EagleDrone beschikt. Mocht u hier niet vinden wat u nodig denkt te hebben, dan verwijzen wij u graag door naar de pagina van de Euro Drone Group. Onze groep beschikt over vele verschillende types drones en camera's en is zo in staat om alle mogelijke toepassingen van drones uit te voeren.

M600

Matrice 600 Pro

De DJI Matrice 600 Pro (registratienummer PH-2CX) is het werkpaard van EagleDrone. Een indrukwekkende machine met zes grote rotors en voor iedere motor een accu. De maximum take-off mass bedraagt 15,5 kg, wat betekent dat de payload maximaal 6 kg mag wegen. De M600 Pro is zeer veelzijdig en kan een heel scala aan payloads dragen, zoals de Arris gimbal voor de RedEdge multispectraalcamera of de Sony A6000 camera, de DJI Z15 gimbal voor de Canon EOS 5D III camera en de DJI Z3 zoomcamera.

P4P

Phantom 4 Pro Obsidian

De DJI Phantom 4 Pro (registratienummer PH-5KT) is dankzij de 20MP camera met mechanische sluiter eveneens zeer geschikt voor 2D/3D mapping en dient hoofdzakelijk als back-up voor de Matrice 600. Tevens kan deze zeer geavanceerde en compacte drone uitstekend worden ingezet voor het maken van prachtige foto's of 4K filmpjes met maar liefst 50 frames per seconde.

A6000

Sony A6000

De Sony A6000 is door zijn compacte formaat en lage gewicht uitstekend geschikt voor mapping en 3D modellering. In combinatie met de 16mm "pancake" lens, produceert deze camera haarscherpe foto's van 24,3 MP en een Ground Sampling Distance van 1 cm/px, op een vlieghoogte van 40 m.

RedEdge

Micasense RedEdge

De Micasense RedEdge multispectraalcamera is de beste in zijn soort en levert zeer nuttige informatie over plantgezondheid. Bij iedere "klik" neemt de camera vijf foto's in verschillende golflengtes (rood - groen - blauw - near infrared - red edge) en meet hiermee de lichtreflectie in deze banden van het spectrum. De typische hoogte waarmee deze beelden worden gemaakt is 100 m, waarbij een Ground Samping Distance van 6,5 cm/px wordt behaald.

Arris

Arris gimbal

De Arris Zhaoyun 2-assige gimbal met borstelloze motoren is aangeschaft om de Micasense RedEdge of de Sony A6000 camera te behuizen. Deze wordt gevoed door een externe LiPo accu en zorgt voor een zeer stabiele houding van de camera, zodat deze ongeacht wind en stuurbewegingen altijd dezelfde kant op blijft kijken.

Z15

Zenmuse Z15

EagleDrone heeft samen met Alain Dacier Fotografie de DJI Zenmuse Z15 gimbal voor de Canon EOS 5D III aangeschaft: een professionele 3-assige gimbal, speciaal ontworpen voor deze camera. Deze zorgt voor prachtige, haarscherpe, high resolution foto's die na afloop (naar wens) kunnen worden ingelijst.

Z3

Zenmuse Z3

De DJI Zenmuse Z3 is een geïntegreerde zoomcamera, gebaseerd op X3. Met 7x zoom (3.5x optisch en 2x lossless digitaal) zorgt dit voor een 22 tot 77mm equivalente focuslengte. Ideaal voor industriële toepassingen zoals inspecties, maar ook voor het maken van bijvoorbeeld promotiefilmpjes in Ultra HD/4k.

Reach RS

Reach RS

Voor mapping is het nodig om het 3D model in de fotogrammetriesoftware te schalen en positioneren. Dit gebeurt d.m.v. het meten van de precieze locatie van een aantal paspunten, die verspreid over het terrein worden neergelegd. Om deze coördinaten met hoge nauwkeurigheid te kunnen meten, wordt een Emlid Reach RS gebruikt. Deze ontvangt correctiedata van het nationale 06-GPS netwerk, waardoor een zeer hoge absolute én relatieve nauwkeurigheid kan worden bereikt.

Reach M+

Reach M+

Een andere, nieuwe manier om grote oppervlaktes zeer nauwkeurig in kaart te brengen, zónder gebruik te maken van paspunten, is door middel van PPK (Post-Processing Kinematics). In tegenstelling tot RTK (Real Time Kinematics) wordt positiedata van zowel basisstation als drone (base/rover) achteraf verwerkt. Een speciale verbinding tussen de "hot shoe" van de camera en deze Reach M+ module zorgt ervoor dat voor iedere foto het exacte moment van sluiteropening gelogd wordt. De verkregen positiedata wordt door software dan achteraf aan iedere foto toegevoegd, waarna het model kan worden berekend. Wel worden er nog enkele controlepunten met behulp van de Reach RS ingemeten, om de kwaliteit/nauwkeurigheid van het model te verifiëren.