Portfolio
Een greep uit onze projecten

Plantsapmetingen in de Vollegrondsteelt

Arvalis

Gedetailleerde hoogtekaarten

Zand- en Grindhandel Bruls

Arvalis

EagleDrone is trots partner in het tweejarige project "Waardenetwerk Plantsapmetingen in de Vollegrondsteelt" (2017-2018) van Arvalis. Met behulp van multispectraalbeelden, gemaakt door de RedEdge camera, kunnen monsters voor plantsapmetingen op een veel efficiëntere manier, op de juiste plek worden genomen. De beelden geven een beter inzicht in de groeikracht van verschillende rassen, het effect van verschillende soorten bemesting, het chlorofylgehalte van de bladeren en de gevolgen van de historie van een perceel. Het blad "De Nieuwe Oogst" heeft hier een mooi artikel aan gewijd.

Bruls

Zand- en grindhandel Bruls kreeg vanuit de Provincie de vraag om hun zandgroeves in kaart te laten brengen. In totaal zo'n 25 hectare en tot 40 meter diep: een karwei dat op de traditionele werkwijze zeer tijdrovend, kostbaar en ook niet zonder gevaren is. Hierboven ziet u een gedeelte van het Digital Surface Model met contourlijnen van één van de twee groeves. De Point Cloud en het Textured Mesh model van de andere groeve ziet u hier. Wij hebben beide groeves in drie uur ingemeten (vliegtijd + inmeten Ground Control Points) en daarna nog een halve dag nodig gehad voor de post-processing.

Visualisatie toekomstige woningbouwlocatie

Kublo Vastgoed/Zilverzand Exploitatie Beaujean

Volumebepalingen

Wessem Port Services Group

Bouwterrein

Bovenstaand terrein is bestemd voor de bouw van een aantal nieuwe, exclusieve huizen; een transitie van het zandgroevegebied van Zilverzandexploitatie Beaujean tot een unieke landschappelijke woningbouwlocatie. Kublo heeft ter promotie van dit project gevraagd om een orthomosaic en wat videobeelden voor een promotiefilmpje. Op de afbeelding ziet u een compositie van de orthomosaic en het digital surface model met contourlijnen, als overlay op Google Maps (om te demonstreren wat de mogelijkheden zijn).

Wessem Port Services Group heeft de expertise van EagleDrone gebruikt voor de bepaling van een aantal volumes op één van hun depots. Vanuit de lucht is het terrein gefotografeerd en de resulterende 150 foto's zijn m.b.v. fotogrammetriesoftware verwerkt tot één grote orthomosaic en een 3D model. Ter controle en eveneens om de nauwkeurigheid nóg hoger te maken, is gebruik gemaakt van GPS paspunten. De exacte GPS locaties van deze punten zijn met een Emlid Reach RS gemeten en verwerkt in het model.

Heavy lifting

Medusa

Pilot onkruidherkenning golfbanen

De Enk Groen & Golf

Medusa

Het vlaggenschip van EagleDrone, de Matrice 600 Pro, is in staat om zware camera's of andere sensoren te tillen. Zo ook een gammaspectrometer van Medusa; een sensor van 6 kg. Met deze combinatie zijn reeds enkele succesvolle vluchten uitgevoerd, waarbij de drone op 10 meter hoogte banen over een perceel vloog en de gammaspectrometer continue bodemdata verzamelde.
Kijk ook hier voor een mooi filmpje van de eerste vlucht in Flevoland.

Golfbaan

De Micasense RedEdge multispectraalcamera is niet alleen inzetbaar voor de precisielandbouw, maar eigenlijk voor het analyseren van alles wat groeit en bloeit. Zo ook onkruid in golfbanen bijvoorbeeld; een probleem dat greenkeepers graag op een zo efficiënt mogelijke manier willen aanpakken. D.m.v. speciale visualisatietechnieken is het herkennen van onkruid vanuit de lucht zeer goed mogelijk gebleken. Wordt vervolgd!