Extra info
Regelgeving

Aan het vliegen met een drone/RPAS (Remotely Piloted Aircraft System) zijn strenge regels verbonden; zowel voor de piloot als voor het systeem zelf. EagleDrone beschikt over een volledig ROC (RPAS Operator Certificate) voor de Matrice 600 Pro hexacopter en is daarmee in staat om een breed scala aan opdrachten uit te voeren. Hieronder ziet u in het kort wat de regels zijn, waarbij eveneens de verschillen tussen ROC en ROC-light duidelijk worden. EagleDrone zal voorafgaande aan de opdracht bekijken wat de mogelijkheden en beperkingen zijn en zorg dragen voor een gedegen vluchtvoorbereiding.

Regels ROC ROC-light
Maximale gewicht drone 150 kg 4 kg
Maximale afstand tot vlieger en in zicht 500 m 100 m
Maximale vlieghoogte 120 m 50 m
0 – 4 kg afstand tot mensen, bebouwing, wegen, vaar- en voertuigen, kunstwerken
NB: ontheffing mogelijk om dichterbij te vliegen
25 m
ja
50 m
nee
0 – 25 kg afstand tot mensen, bebouwing, wegen, vaar- en voertuigen, kunstwerken
NB: ontheffing mogelijk om dichterbij te vliegen
25 m
ja
nee
nee
Vliegen in vlieggebied klasse G Ja Ja
Vliegen in (delen van) klasse C en D na toestemming eigenaar Ja Nee
Binnen 3 km van ongecontroleerd vliegveld na toestemming eigenaar Ja Nee

Er zijn bepaalde gebieden waar slechts met beperkingen of helemaal niet gevlogen mag worden; kijk op de kaart hieronder voor meer informatie. Door op de gekleurde gebieden te klikken zal er een pop-up verschijnen met meer informatie over de geldende restricties.

EagleDrone heeft ontheffing om in alle militaire CTRs te mogen vliegen (Leeuwarden, De Kooy, Deelen, Volkel, Gilze-Rijen, Woensdrecht, De Peel en Eindhoven). Voor de buitenring van de civiele CTRs van Schiphol, Eelde, Rotterdam, Niederrhein (Nederlandse gedeelte) en Beek geldt op dit moment dat er alleen gevlogen mag worden als er tweezijdig radiocontact met de luchtverkeersleiding is. Sinds 9 augustus 2018 heeft EagleDrone ook deze ontheffing! De binnenring van deze CTRs blijft vooralsnog verboden voor drones. Dit is een cirkel met een straal van 5600m vanaf het Airport Reference Point voor alle civiele vliegvelden behalve Schiphol; hier geldt 3600m.