menu
3D modellering | Inspecties
Nauwkeurige 3D modellen in hoge resolutie


Door gebruik te maken van de Phantom 4 Pro of RTK kunnen haarscherpe luchtfoto's van 20 megapixels worden gemaakt. Deze foto's kunnen met speciale fotogrammetriesoftware worden getransformeerd tot een 3D model en dienen ter visualisatie van bouw- of restauratieprojecten, of gewoon voor promotiedoeleinden. Een andere zeer bruikbare toepassing is inspecties van bijvoorbeeld scheuren in muren, loslatende dakbedekking (zie onderaan pagina), stormschade of andere zaken.

3D visualisatie

Virtual tour & rendering

Hierboven ziet u twee voorbeelden van 3D modellen, door EagleDrone gemaakt. De St. Petruskerk van Sittard is door middel van zes dronevluchten en 1350 foto's gemodelleerd en in een speciaal online portaal geplaatst. Hiermee kunt u met de muis zelf het model roteren en transleren en erop inzoomen (muiswieltje). Het tweede model is eveneens met zo'n 1300 dronefoto's gecreëerd en in een ander online portaal weergegeven.

Abshoven

Het is tevens mogelijk om een virtuele vlucht rondom een 3D model te maken, zoals te zien is in het YouTube filmpje van de St. Petruskerk hierboven (in 4k!). Mooi voor promotiedoeleinden, reclame en algemene visualisatie. Van ieder gewenst perspectief van het model kan ook een 2D render worden gemaakt, zoals die van Brasserie Abshoven in Munstergeleen hierboven.

Inspecties

Een andere, zeer nuttige toepassing van 3D modellen, zijn inspecties. Hieronder een voorbeeld van een grootschalige dakinspectie, waarbij de luchtfoto's met behulp van Reality Capture of Agisoft Metashape tot een 3D model werden getransformeerd, dat door middel van een speciaal online portaal kan worden bekeken. De eerste foto laat een gedeelte van het dak zien, waar al duidelijk te zien is waar de dakbedekking aandacht nodig heeft. Door op een nader te inspecteren punt in het model te klikken, worden alle foto's waarop dat punt zichtbaar is, automatisch weergegeven aan de linkerkant. Door dan op één van die foto's te klikken verschijnt er een pop-up, waar al is ingezoomd op het desbetreffende punt.

3dmodel1

3dmodel2