menu
Apparatuur
High-tech apparatuur voor iedere klus

Hieronder vindt u een overzicht van de apparatuur waarover EagleDrone beschikt. Wij geloven in 'the best tool for the job', waardoor we ons door middel van weloverwogen keuzes hebben gespecialiseerd in slechts een handjevol diensten, in plaats van álles te willen doen en kunnen. Hierdoor excelleert EagleDrone in deze specifieke diensten, met name in de dataverwerking- en presentatie. Een drone is slechts een hulpmiddel; het uiteindelijke product is data/inzichten, dat zorgvuldig door ons wordt afgeleverd aan u, de klant. Hierbij besteden wij ook veel aandacht aan nazorg en kwaliteitscontrole.

M600

Matrice 600 Pro

De DJI Matrice 600 Pro (registratienummer PH-2CX) is het werkpaard van EagleDrone. Een indrukwekkende machine met zes grote rotors en voor iedere motor een accu. De maximum take-off mass bedraagt 15,5 kg, wat betekent dat de payload maximaal 6 kg mag wegen. De M600 Pro is zeer veelzijdig en kan een heel scala aan payloads dragen, zoals bijvoorbeeld de Gremsy T3v3 gimbal voor de Sony A7R IV camera en de custom gimbal voor de RedEdge multispectraalcamera.

P4P

Phantom 4 Pro Obsidian

De DJI Phantom 4 Pro (registratienummer PH-5KT) is dankzij de 20MP camera met mechanische sluiter eveneens zeer geschikt voor 2D/3D mapping en dient hoofdzakelijk als back-up voor de Matrice 600. Tevens kan deze zeer geavanceerde en compacte drone uitstekend worden ingezet voor het maken van prachtige foto's of 4K filmpjes met maar liefst 50 frames per seconde.

P4RTK

Phantom 4 RTK

De DJI Phantom 4 RTK (registratienummer PH-8VS) is de ultieme mapping oplossing, specifiek ontworpen voor zeer accurate datacollectie Dit resulteert in 1cm+1ppm horizontale positienauwkeurigheid; 1.5cm+1ppm verticale positienauwkeurigheid en 5cm absolute horizontale nauwkeurigheid. Dit is vergelijkbaar met de meest geavanceerde apparatuur die op dit moment verkrijgbaar is, maar dan in een veel makkelijker, compacter en betrouwbaarder systeem. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat er veel minder controlepunten nodig zijn om hetzelfde niveau van nauwkeurigheid te behalen.

A7R4

Sony A7R IV

De Sony A7R IV full-frame camera is door zijn compacte formaat en resolutie van maar liefst 61 megapixels, uitstekend geschikt voor mapping, 3D modellering, luchtfotografie en inspecties. In combinatie met een 35mm lens produceert deze camera haarscherpe foto's met een Ground Sampling Distance van 1 cm/pixel, op een vlieghoogte van 95 meter. Voor inspectiedoeleinden kan er ook een 70mm zoomlens worden gebruikt, waardoor de camera zelfs op een veilige afstand van 10 meter nog steeds een resolutie van een halve millimeter per pixel kan halen.

RedEdge

Micasense RedEdge

De Micasense RedEdge multispectraalcamera is de beste in zijn soort en levert zeer nuttige informatie over plantgezondheid. Bij iedere "klik" neemt de camera vijf foto's in verschillende golflengtes (rood - groen - blauw - near infrared - red edge) en meet hiermee de lichtreflectie in deze banden van het spectrum. De typische hoogte waarmee deze beelden worden gemaakt is 100 meter, waarbij een Ground Samping Distance van 6,5 cm/px wordt behaald.

T3v3

Gremsy T3v3 gimbal

De Gremsy T3v3 gimbal is een professionele 3-assige gimbal, speciaal ontworpen om professionele, ietwat zwaardere camera's te behuizen. Deze wordt zowel voor gewone luchtfotografie als voor mapping gebruikt, dankzij de zeer goede camerastabilisatie.

Reach M2

Reach M2

Een andere, nieuwe manier om grote oppervlaktes zeer nauwkeurig in kaart te brengen, is door middel van PPK (Post-Processing Kinematics). In tegenstelling tot RTK (Real Time Kinematics) wordt positiedata van zowel basisstation als drone (base/rover) achteraf verwerkt. Een speciale verbinding tussen de 'hot shoe' van de camera en deze Reach M2 module zorgt ervoor dat voor iedere foto het exacte moment van sluiteropening gelogd wordt. De verkregen positiedata wordt door software dan achteraf aan iedere foto toegevoegd, waarna het model kan worden berekend. Wel worden er nog enkele controlepunten ingemeten, om de kwaliteit/nauwkeurigheid van het model te verifiëren.

Reach RS2

Reach RS2

Het inmeten van GCPs (Ground Control Points) is cruciaal voor het nauwkeurig in kaart brengen van terreinen en voorraden/volumes. Wanneer er geen PPK wordt gebruikt (zie hierboven), worden deze GCPs louter als controlepunten gebruikt, om te verifiëren dat de gewenste nauwkeurigheid is bereikt. Zonder PPK worden de GCPs gebruikt om het model correct te positioneren en schalen. De Reach RS2 is een nauwkeurige L1/L2/L5 GNSS ontvanger, waarmee sub-centimeter nauwkeurigheden worden behaald.